nyttig å vite

før fotografering

Klær

Farger? Stripete skjorte?

Hvis du er usikker selv etter å ha lest dette, så ta gjerne med litt forskjellige klær. Da kan fotografen bistå med å plukke ut det som gjør seg best.

  • Klær med skarpe farger gir fine effekter, men knall rødt, oransje og gult tar ofte litt for mye fokus. Samt at man kan ende opp med å se større ut hvis ikke alle i familien er like dristige i fargevalget.
  • Klær uten stort skriftmønster fordi det tar bort fokus fra selve mennesket. De rett og slett “stjeler” for mye oppmerksomhet.
  • Tettstripede skjorter og småprikkete mønstre kan også bli litt for ”regjerende” i bildet.
  • Matchende farger hvis det er flere personer.

Husdyr

Tamme husdyr er også hjertelig velkommen. De er tross alt også medlem av familien.

Sminke

Kvelds-makup gir gode resultat ved fotografering i studio.
Ha gjerne med deg make-up nyanser som passer din hud i tilfelle du vil ‘shine’ opp pudder og kontraster under fotograferingen ved klesskift.

Sko

Barbent eller på sokkelesten bidrar til et mykt bilde. 

Hvis du vil ha skoene på, så husk at de bør matche antrekket. 

For de Minste

Ta gjerne med leker, kosedyr, koseklut eller andre ting som dere har et forhold til. Det vil også bidra til at barnet føler seg tryggere i ukjente og nye omgivelser med skarpe blinkende blits lys.

Ens-fargede body’er gjør seg bra. Knalle farger kan være gøyal, tøffe og røffe, mens duse fager blir myke og koselig. Ta likevel også med de klærne man vil ha tatt bilder med dem i. Vær obs på at minsten gjerne er lei etter to klesskift.
Det er godt for fotografen å få hjelp av mamma eller pappa under fotograferingen, men det holder ofte med en person. Dette fordi minsten ofte blir litt stresset når foreldre småstresser litt for å få fram smilet. Det beste portrettet er ikke nødvendigvis når smilet er til stede

Rart å bli tatt bilde av!”

Gjelder de fleste av oss


Det er langt mellom dem som faktisk nyter å stå forran kamera. Forhåpentligvis blir det ikke så verst…Det viktigste er ikke å smile, men å være seg selv der og da.


HVOR LENGE VARER FOTOGRAFERINGEN?

Fotograferingen varer mellom en halv og en time, alt ettersom hvor mange som skal fotograferes.